четвртак, 1. октобар 2009.

heklanje sa daskicom


juče sam veći deo vremena provela pokušavajući da se setim kako sam radila torbicu,jer znam da sam je radila uz pomoć lenjira,i sa duplom niti.u neko doba sam bila pozvana na kafu kod prijateljice,koji sam zamalo odbila.no sreća pa nisam pošto  je njena mama vična heklanju a ja uvek imam šta da je pitam.i tako kazem ja zeni šta me muči,i evo odgovora:"uzmi dete ovu knjigu slikaj,radi šta hoćeš pa mi vrati."ok,dakle to je osnova.e sada pošto se torbica radi kruzno,ja sam se po završenom redu vraćala nazad mrtvom petljom i tada radila sa lenjirom,pa opet nazad stubići sa jednim navijutkom da bi se dobijala visina.na taj način se dobijaju rese sa spoljne strane.nadam se da sam razumljivo objasnila,jer umem da pobrkam nazive.napomena:moje iskustvo ne raditi sa preširokom daskicom ili lenjirom malo je nezgodno drzati sve to.naravno nakon nekoliko resa te rese skinuti sa daskice i raditi dalje.

9 коментара:

  1. Pa da, sada je puno jasnije. Vidi ima li još nešto zanimljivo u toj knjižici.

    ОдговориИзбриши
  2. slikuj slikuj :)

    ovo cu morati da probam,extra je zanimljivo,ja sam se iskreno izbecila,dobro cu to ovih dana prouciti i bas moram probati :)

    i Daco,ja stalno posecujem tvoj blog,samo retko kad ostavim komentar,neka mi niko ne zameri,uvek sam tako na nekoj distanci,a ne bih trebala biti :)

    ОдговориИзбриши
  3. joj buba ma nije problem,i ja imam te momente,drago mi je da pogledaš šta radim.,ostavila komentar ili ne.a slikaću uskoro sve zanimljivo iz knjige.

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo daco,nasla sam te preko BUBA-BUBA,svidjaju mi se radovi,ovo sa dascicom sam radila a imam i slicnu tehniku sa debelom iglom, jos je lepse.Ako nastavimo druzenje pokazacu ti sve jer sam iz ruske skole pletenja(zivim u Moskvi) Poz

    ОдговориИзбриши
  5. sjajno,volela bih da to naučim,svaka nova tehnika me privlači.

    ОдговориИзбриши
  6. Mozes i na yutube da ukucas BROOMSTICK pa ce ti odmah biti jasno,lepo izgledaju salovi i torbe u toj tehnici.puno uspeha

    ОдговориИзбриши
  7. da,znam za to,savršeno izgleda moram priznati.

    ОдговориИзбриши