субота, 31. октобар 2009.

среда, 28. октобар 2009.

konačno gotova.-cd torbica




uvek u nekom ćošku verno je čekala da bude završena.i večeras sam usred nekom drugog posla rešila da završim.pa pogledajte...i ne nemam pojma zašto je jedna slika naopako...to me torbica kažnjava što je toliko čekala.

уторак, 27. октобар 2009.

i još jedna cd torbica

heklane torba

nešto novo,i jedna mala iz starog fazona.

još ponešto......



neverovatno koliko mi se u zadnje vreme igra.pa je tako bilo i danas.kako ja stalno nešto petljam a danas se svakako nisam hvatala heklice....evo.za danas još ponešto,čisto da ne sedim uzaludno.

понедељак, 26. октобар 2009.

heklano-somotska torbica


ovo je spoj lepog i korisnog,bar je bio meni.bila sam u fazi da uradim "nešto"heklano ali i ne baš.i eto.dno torbice i ručke su heklane,a samo telo je od somota.a detalji su tako tako,da ne kazem pola-pola.

субота, 24. октобар 2009.

петак, 23. октобар 2009.

heklane ogrlice



u pauzi između dve poručene bluze,nađe se malo vremena i za druge stvari.

уторак, 20. октобар 2009.

понедељак, 19. октобар 2009.

субота, 17. октобар 2009.

lili bluza


pobedila sam virus........ali ne do kraja.do kraja sam uradila lili bluzu.malko je loša slika,ali je to isti model kao prethodna zelena,pa tako da znate o čemu se radi.sada još preostaje da vidimo da li je nova vlasnica zadovoljna.

петак, 16. октобар 2009.

четвртак, 15. октобар 2009.

čudo zvano "grip"



kako me na zalost nije zaobišlo ovo čudo,nešto se teško hvatam heklice.ide to sve nekako traljavo,krenem pa kijam,pa stanem,ostavim,pa opet sve ispočetka.......krenem........kijam.......i sve u krug.zato hoću sa vama da podelim nešto drugo.uzivajte.

недеља, 11. октобар 2009.

heklano zeleno.....




ok,nije me bilo neko vreme,a sada vam predstavljam dva rada.prvi je na mom vratu,već prepoznatljiv stil.u pitanju je naravno slavicin rad.a drugi rad je moje malenkosti,pa ga vi procenite.....

zimski san


postala sam fan slavicini radova.slika je malo lošija,ali verujem da mozete da vidite koliko su lepe.

петак, 9. октобар 2009.

1111

upravo sam bila posećena po1111 put,simpatično.hvala svima koji posećuju moj blog.uskoro ću postaviti nove radove.hvala još jednom.

субота, 3. октобар 2009.

четвртак, 1. октобар 2009.

heklanje sa daskicom


juče sam veći deo vremena provela pokušavajući da se setim kako sam radila torbicu,jer znam da sam je radila uz pomoć lenjira,i sa duplom niti.u neko doba sam bila pozvana na kafu kod prijateljice,koji sam zamalo odbila.no sreća pa nisam pošto  je njena mama vična heklanju a ja uvek imam šta da je pitam.i tako kazem ja zeni šta me muči,i evo odgovora:"uzmi dete ovu knjigu slikaj,radi šta hoćeš pa mi vrati."ok,dakle to je osnova.e sada pošto se torbica radi kruzno,ja sam se po završenom redu vraćala nazad mrtvom petljom i tada radila sa lenjirom,pa opet nazad stubići sa jednim navijutkom da bi se dobijala visina.na taj način se dobijaju rese sa spoljne strane.nadam se da sam razumljivo objasnila,jer umem da pobrkam nazive.napomena:moje iskustvo ne raditi sa preširokom daskicom ili lenjirom malo je nezgodno drzati sve to.naravno nakon nekoliko resa te rese skinuti sa daskice i raditi dalje.